Ansökan är öppen till 16 november

18 oktober, 2018
Kommentarer inaktiverade för Ansökan är öppen till 16 november

Ansökningsperioden för Queen Silvia Nursing Award går i en rasande fart! Med fyra veckor kvar att ansöka vill vi uppmana fler sjuksköterskestudenter att ansöka till stipendiet. Att bli stipendiat för Queen Silvia Nursing Award är ett lyft för din framtida karriär, din ekonomi och för din personliga utveckling.

Som stipendiat gör man ett internship, detta görs ute hos våra samarbetspartners och skräddarsys efter dina behov och livssituation. Att få besöka och ta del av våra spännande partnerorganisationers verksamhet har du som stipendiat även möjlighet att knyta viktiga kontakter för din framtida karriär, likaväl som du får en fantastisk möjlighet att upptäcka vilket område i vårdyrket du trivs med mest.

Årets stipendiat Rebecca har gjort en rad olika besök i sitt internship och verkligen fått utforska olika områden i vårdbranschen. Hon har besökt Vårdförbundet, Svensk Sjuksköterskeförening, Aleris och Bonliva. I april var den stora ceremonin på Stockholm slott, där samtliga stipendiater erhöll sitt stipendium från H.M. Drottning Silvia. Internationellt har Rebecca varit på en vårdkonferens i Berlin tillsammans med våra stipendiater från Finland, Polen och Tyskland. I april, direkt efter ceremonin på slottet, var Rebecca tillsammans med vår

projekt direktör i Tokyo på Dementia Forum x. Efter sommaren väntade ett besök hos Medicover i Polen där hon stannade i två dagar och fick hälsa på en rad olika vårdorganisationer och Wolski Sjukhus. Sista månaderna som stipendiat ska Rebecca träffa Johanniterordern och Nordnet. Mer specifikt vad Rebecca gjort under sitt internship kan ni läsa om på stipendiatbloggen!

Förutom ett fantastiskt internship, erhåller stipendiaten 50.000 SEK och medlemskap i vårt exklusiva alumni nätverk. Alumni nätverket består av 50 tidigare stipendiater och finalister från alla fyra länder där Queen Silvia Nursing Award finns. Syftet med nätverket är att medlemmarna tillsammans ska utbyta idéer som kan förbättra vården för äldre och demenssjuka.

Tillsammans kan de utveckla sina idéer ytterligare och nätverket innebär såklart ett otroligt kontaktnät inom branschen, både nationellt och internationellt.

Jag ser QSNA-alumni nätverket som en plattform för personlig och gemensam utveckling i vår profession som sjuksköterskor men också som människor. Genom att nätverket är internationellt får vi en inblick i varandras länders förutsättningar. Tillsammans kan vi alumner med det stöd vi får via nätverket och varandra förändra hälso- & sjukvården i stort till det bättre och främja vårdnära innovationer.” Amanada Ahlin, finalist 2016

Alumni nätverket kickade igång i september i år med ett stort event på Ulfsunda Slott i Stockholm. Ambitionen är att nästa år ha ett liknande event i något av våra andra deltagande länder – Polen, Finland eller Tyskland. Vi har även ambassadörer för nätverket som har i uppdrag att anordna event och träffar nationellt!

Det är inte bara stipendiaten som får en plats i detta alumni nätverk, även samtliga finalister, som blir 5-6 personer från varje land kommer att bli erbjuden en plats i nätverket och få medverka på vårt nästa event. Välkommen in med din idé om hur äldre och demensvården kan förbättras!

 

 

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer