Bonliva, Aleris och två dagars besök i Polen

1 oktober, 2018
Kommentarer inaktiverade för Bonliva, Aleris och två dagars besök i Polen

Hej där!

Hösten för mig har börjat med en rivstart. Jag varvar jobb med mitt intership för QSNA. En rolig och lärorik kombo som är otroligt givande tycker jag. Jag vill suga ut så mycket som möjligt av mitt stipendiat år och ta alla chanser jag känner kan utveckla mig i min yrkesroll.

Hösten började med ett besök på Aleris vårdcentral på Stureplan. Jag gick tillsammans med distriktsjuksköterskan Lena som var specialist på diabetes. Hälsa och kost är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och a   tt få möta dessa patienter var otroligt lärorikt. Jag hade min vårdcentralpraktik ute i en förort i Stockholm och det skilde sig stort på hur mycket patienterna var delaktiga och hur mycket koll de hade på sin sjukdom och sitt blodsocker. Man kan fundera mycket på varför.. Här finns det mycket att jobba med.

Mitt nästa besök blev på Bonliva, ett företag som förmedlar bemanningsuppdrag för sjuksköterskor, läkare, lärare och fysioterapeuter. Har spenderade jag förmiddagen med Gustaf Brandelius, han visade mig hur företaget jobbar och gav tips att lyckas som entreprenör inom vårdsektorn. Jag fick även pitcha min idé för kontorets anställda och svara på frågor om Tandic. Bemanningsbranschen är ofta smutskastad i media men utan den skulle väldigt många verksamheter och avdelningar få stänga ner runt om i Sverige. De behövs verkligen!

Igår kom jag hem från Warsawa där jag spenderat tre dagar med QSNA:s polska partner Medicover. Agnieszka mötte upp mig och vi besökte Essity , Josefina Care Home, Willa Wiosenna och Wolski sjukhus. Alla organisationer arbetar med att stötta QSNA och de berättade om sina verksamheter. Essity visade sin produktion av hygienartiklar som används i den dagliga omvårdnaden på många sjukhus. Josefina Care Home och Willa Wiosenna är två privata äldreboenden som patienter frivilligt kommer till och betalar för. Dessa var otroligt fint belagda på landsbygden av Warszawa och dagligen erbjöds patienterna matlagningskurser, rehabilitering, sång/ sagostund och promenader. Jag har inte sett något liknande i Stockholm och det var kul att se hur mycket det skilde sig åt.

Personaltätheten var mycket hög och det fanns tid för alla patienter på ett helt annat sätt. De erbjöd personalen regelbundna utbildningar i hur de kan bemöta patienter med demensdiagnoser vilket jag kan sakna i den svenska akutsjukvården där man som sjuksköterska möter dessa patienter på daglig basis.

Resan avslutades med rundvandring på vackra Wolski sjukhus och med polska bakverk. Underbart! Även ett besök på Intercontinental takpool hann jag med vilket jag verkligen kan rekommendera om man gillar milsvida utsikter!

Josefina care home har byggt en busshållplats på demensavdelningen då många av dessa patienter känner igen dessa och ständigt ”är påväg” någonstans.

Nu är även årets ansökan till QSNA öppet och jag rekommenderar varmt att söka in om du har en bra idé som kan gynna våra äldre! Allt är möjligt om man tror på sig själv och vågar satsa. Du kan göra stor skillnad.

Kramar från Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer