Ceremonin

Onsdagen den 19 april var dagen då jag för första (och förhoppningsvis inte sista) gången fick äran att träffa Drottningen. Jag var egentligen mest nervös över att talet som jag skulle hålla var tvunget att vara på engelska, men som både livet och Timbuktu ständigt påminner en om så löser sig allt och så även mitt knackiga uttal.

Hela dagen gick i rasande fart och jag kan nu i efterhand känna att mitt medvetande förmodligen var på flera platser än just slottet under ceremonin. Dagen började med en introduktion av stipendiets uppkomst och syfte samt ett tal av Drottningen innan vi fick komma upp en och en och ta emot utmärkelsen. Därefter skulle jag hålla mitt lilla tal där jag bland annat drog paralleller mellan bebisar och patienter som inte talar samma språk som en själv, vilket makes more sense när man hör hela talet, vill jag tro. Sedan delades det gigantiska blombuketter och checkar till höger och vänster samtidigt som alla pressfotografer passade på att fota hela förloppet. Detta ledde till att jag var lite halvblind när jag skulle gå av scenen, men jag lyckades ta mig ner utan större problem. Efteråt var det mingel med alla gäster och ännu flera foton. De som känner mig väl vet att jag är kräsen när det kommer till att bli fotad och framförallt vad som publiceras, men nu var det bara att gilla läget. Jag hade en väldigt rolig dag och jag är tacksam för min mamma och min bror som var med mig. Det kändes särskilt speciellt att ceremonin tog plats på slottet detta år!

Dagen tog slut och jag likaså, men det var bara att ladda om inför fredagen då jag skulle besöka Svensk sjuksköterskeförening för att se deras verksamhet.

/ Saga

 

 

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer