Ett sista hejdå

11 december, 2018
Kommentarer inaktiverade för Ett sista hejdå

Nu börjar mitt år som stipendiat lida mot sitt slut. Tiden har gått så otroligt fort och jag skulle tacka ja till ett år till utan att tveka.

Året har givit mig otroligt mycket glädje och inspiration. Alla uppdrag har varit en guldkant som jag sett framemot och planerat inför. Det bästa med mitt år måste ha varit prisutdelningen på slottet och resan till Tokyo(!!) detta är båda minnen för livet.

Det känns såklart lite vemodigt att lämna den här fina upplevelsen men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny stipendiat och jag önskar henne all lycka, du har en otroligt häftig resa framför dig!

Vad har jag gjort sista tiden då? Jag har lunchat med Nils Bildt och Christina Zetterqvist från Johanniterorden som är en av QSNA’s partners. De berättade om hur Johanniterorden arbetar för att hjälpa utsatta familjer och människor i nöd runt om i både världen och i Sverige. De var nyfikna på hur mitt år har varit och hur jag har upplevt allting. Det blev ett härligt utbyte av erfarenheter och diskussioner.

Jag har även deltagit i sjuksköterskedagarna här i Stockholm som var inspirerande dagar med föreläsningar som berörde rasism, våld och etik inom sjukvården. Ämnen som man kanske inte alltid hinner reflektera över i det vardagliga arbetet. Det bjöds även på finlunch och mingel med hundratals kollegor från hela landet.

Annars så jobbar jag kvar på MAVA och nu är det exakt ett halvår sedan jag började arbeta som sjuksköterska. Jag trivs väldigt bra och har nu även börjat handleda mina egna studenter. Det är en rolig och svår utmaning måste jag säga. På sex månader har jag gått från att vara den där rädda och osäkra studenten till att själv handleda en student?! Vad hände? Är det nu jag är vuxen?

Snart väntar en ledig jul hemma hos familjen i Dalarna och jag drömmer och längtar efter snö och mammas saffranspannacotta. Den 23:e får vi även se vem årets stipendiat blir. Jag ser framemot att höra om den vinnande idén.

Jag vill passa på att tacka Swedish Care International och främst Fanny och Cornelia som fixat och donat med alla projekt under året för mig. Deras arbete har betytt otroligt mycket för mig och jag ser dem numera även som mina vänner.

Jag ser framemot ett nytt år och kliver in i det med öppet sinne, jag hoppas få fortsätta utveckla Tandic och vill fortsätta resa mycket. Jag hoppas även att vårat alumni nätverk kommer fortsätta utvecklas och vara givande.

Jag känner på mig att något fint kommer hända även nästa år.

Till sist vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

/ kärlek Rebecca

 

 

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
    Läs mer

  • STIPENDIETS SYFTE

    Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
    Läs mer