Ett sista inlägg

Idag hålls jurymötet för nästkommande vinnare av Queen Silvia Nursing Award vilket innebär att en ny vinnare kommer presenteras nästa vecka. I och med det är det dags för mig att fokusera på det sista av mina studier (fyra veckor kvar!), ta mitt pick och pack från studentlägenheten (vem väljer ens att flytta 22 december??) och låta nästa person ta plats här på bloggen. Det har varit ett minst sagt händelserikt år för min del mestadels tack vare QSNA och allt vad det innebär, men även på så många andra plan. Att ha vunnit QSNA är verkligen ärofyllt och jag har försökt suga ut så mycket som möjligt. För att vara ärlig har det inte alltid varit helt lätt att kombinera internshipet med skolan alla gånger, då sista året kräver så mycket av oss studenter, inte minst under sista terminen då vi enbart har praktik. Jag tror inte jag är ensam om att däcka direkt efter praktiken om dagarna, ha cirka noll lust till att umgås med vänner/familj, finna ork till att ta sig till gymmet eller ens att laga mat. Men nu börjar jag ändå se ljuset i tunneln och det finns såklart en längtan att starta min nya karriär på en gång efter examen, men 10 dagars ledigt har jag ändå unnat mig själv. Trots att det kan vara tufft att få ihop livspusslet vill jag ändå uppmana alla ssk-studenter till att söka detta stipendium, det är verkligen en unik chans och Du kommer inte att ångra dig!

Jag vill avsluta med att tacka alla som varit inblandade i mitt liv detta år, hela SCI-gänget – särskilt Gustav som planerat allting åt mig, alla samarbetspartners och alla andra som jag fått äran att lära känna. Det här året har varit helt fantastiskt och jag har så många nya erfarenheter som jag inte kunnat få på annat håll. Framöver kommer jag delta i ett regeringsuppdrag åt SSF, skriva en artikel åt Tidskriften Ä samt kanske synas lite under juldagen på TV4, så håll ögonen öppna! Hur det går med min idé får framtiden visa.

Och till sist: god jul och gott nytt år!

/Saga

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer