FÖRSTA TIDEN SOM SJUKSKÖTERSKA

Hej mitt i sommaren!

För vilken sommar vi har? Helt underbart med sol och värme. I juni tog jag äntligen min examen. Vilken lyckodag det blev, hela familjen hade kommit ner till Stockholm och vänner från både dalarna och Norge kom för att fira med mig. Tårar och skratt, men också en känsla av att nu börjar den stora utmaningen, att börja som nyexaminerad sjuksköterska mitt i sommaren.

När jag firade min examen på innergården kom en granne fram som varit sjuksköterska i över 30 år, hon hade sett min sjuksköterskebrosch från sitt fönster och gav mig en bok som ska hjälpa mig på vägen, så fint!

Nu har jag jobbat i exakt en månad på MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning) här i Stockholm. De två senaste dagarna har jag gått själv då min inskolning är slut. Första dagen var kaos men den andra gick förvånansvärt bra!! MAVA är en avdelning med korta vårdtider och snabba beslut och därför gäller det att hålla huvudet kallt och hinna med allt, stressigt men oj så kul det är. Känner att jag tog helt rätt beslut i att börja där, jag tillåts vara ny och ingen himlar på ögonen när jag frågar saker flera gånger om. En bred patientgrupp som gör att man kommer växa och bli duktig på mycket. Akutvårdsavdelning ger också en stor fördel om man är intresserad att söka utomlandstjänster i framtiden, för tex läkare utan gränser eller FN där kravet brukar vara att man arbetat i två år på en akutvårdsavdelning.

Angående mitt intership så har jag en liten paus över sommaren men i höst är det massor av spännande besök planerade bla:

-Besök hos Aleris livvstilsmottagning på Stureplan den 29:e augusti

-Studiebesök hos Bonliva

-Resa till Warsawa för ett studiebesök på Medicover Foundation den 18-20:e september

-Sjuksköterskedagarna i Stockholm den 20–21:e november

Jag ser fram emot att växa i min roll som sjuksköterska och för en höst fylld av aktiviteter med internshipet. Min innovation har dessutom fått ett namn: Tandic, jag får just nu hjälp att ta fram en prototyp. Håll tummarna att det blir bra!

Kramar från Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer