GoesArt ingår ett partnerskap med Queen Silvia Nursing Award Sverige

4 september, 2020
Kommentarer inaktiverade för GoesArt ingår ett partnerskap med Queen Silvia Nursing Award Sverige

GoesArt AB är ett företag inom välfärdsteknologisektorn. De är specialiserade på produkter som förbättrar livskvalitén hos människor med en kognitiv funktionsvariation, en demenssjukdom eller någon form av inlärningssvårighet. Partnerskapet mellan GoesArt och Queen Silvia Nursing Award Sverige sträcker sig över de kommande tre åren.

GoesArt har sitt huvudkontor i Varberg och har som mål att utveckla innovativa produkter för vård och omsorg, samtidigt som de vill förbättra vardagen för personer med olika utmaningar i livet. Företaget är den svenska distributören för den holländska innovationen Tovertafel, en digital spelenhet som hjälper personer med måttlig till svår demens att umgås med varandra, samtidigt som den stimulerar fysisk rörelse och kognitiv aktivering. De interaktiva spelen kan projiceras på alla plana ytor och kan spelas direkt. Ett annat koncept är Danmarks inmuRELAX – ett multisensoriskt stimuleringsverktyg, baserat på artificiell intelligens, som använder interaktiv musik och behagliga vibrationer för att lindra rastlöshet, ångest och stress.

Ingela Sjöberg, VD för GoesArt, säger: ”Välfärdstekniken underlättar vardagen för så många – och antalet användare ökar. Sjuksköterskor har en central roll för att upprätthålla samhällets välbefinnande och det är genom sjuksköterskor som välfärdshjälpmedel ofta implementeras för individer som behöver stöd. Det är därför det är särskilt relevant för GoesArt att stödja sjuksköterskor genom Queen Silvia Nursing Award i Sverige så att de får erkännande för sina insatser. ”

Petra Tegman, VD för SCI tillägger: ”Vi är stolta över att ha det demensvänliga företaget GoesArt som vår nya partner, med sin vision att hitta produkter som gör det enklare i vardagen för en person som lever med kognitiv svikt samtidigt som de skapar förutsättningar för en bättre livskvalitet. Vi ser fram emot att höra mer om deras arbete och hur de påverkar vårdsektorn i Sverige. ”

Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award lyfter en av våra största framtida globala utmaningar –en åldrande befolkning och behovet av äldre- och demensomsorg av högsta kvalitet. Stipendiet motiverar sjuksköterskor att bli innovatörer inom vårdutvecklingen, samtidigt som det bygger och främjar kompetens inom professionell omvårdnad.

Queen Silvia Nursing Award grundades 2013 som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia för att uppmärksamma hennes långvariga arbete och stöd för äldre- och demensvård.

COVID-19 FOKUS

Queen Silvia Nursing Award tar emot ansökningar från sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter från Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Litauen och Amerika (via University of Washington School of Nursing).

Årets upplaga av Queen Silvia Nursing Award fokuserar på COVID-19 vårdmiljöer. Alla sjuksköterskor som är intresserade av att ansöka om stipendiet på 60 000 kronor måste skicka in en idé eller en lösning som kan förbättra vårdresponsen inom ramen för arbetet kring COVID-19-vård. Det är särskilt meriterande om idén eller lösningen gynnar vården och livskvaliteten för äldre eller personer som lever med demens.

Genom ett nätverk av nationella och lokala samarbeten har Queen Silvia Nursing Award utsett över 20 nationella stipendiater och fått tusentals ansökningar som belyser behovet av professionell omvårdnadskompetens inom äldreomsorg.

GoesArt ansluter sig till andra partners för Queen Silvia Nursing Award Sverige så som Johanniterorden i Sverige, Home Instead, Attendo, Medicover, Nordnet, Vårdväskan, Bonliva, Vardaga, Svensk Sjuksköterskeförening, Hemsö och Proxident.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
    Läs mer

  • STIPENDIETS SYFTE

    Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
    Läs mer