Inspirationsdag för chefer och ledare

Igår, den 5e december, var jag återigen i Stockholm för internship. Denna gång var det Vårdförbundets inspirationsdag för chefer och ledare som stod på agendan. Trots att jag inte är chef så fick jag med mig mycket som jag kommer att ha nytta av i mitt framtida yrkesliv.

Dagen började vid 09.30 på Scandic Hasselbacken för registrering och frukost. Under frukosten mötte jag Ulla Falk som arbetar på Vårdförbundets nationella kansli med bland annat sjuksköterskors professionsfrågor och utbildningsfrågor. Ulla och jag har träffats flera gånger tidigare i andra sammanhang, så det var trevligt att ha någon man är bekant med att umgås med under dagen.

Klockan 10.00 inleddes dagen av Ragnhild Karlsson som är ledamot i Förbundsstyrelsen Vårdförbundet. Första föreläsaren som välkomnades var Leif Denti som hade en otroligt inspirerande föreläsning om Innovation. Jag är starkt för förbättringsarbeten så det var många bra tips som jag snappade upp och tar med mig i framtiden. Efter den var det tid för lunch då jag åt en jättegod köttfärslimpa i den extremt fina restauranglokalen. På eftermiddagen hade årets vårdchef Victoria Bruun en föreläsning som hette Våga visa vägen i ledarskapet. Victoria började som chef efter tre år i yrket inom allmänpsykiatrins slutenvård. Även Joachim Eckerström som vann Vårdförbundspriset i år under Vårdgalan talade om sitt projekt SI som handlar om självvald inläggning vid emotionell instabilitet. Elin Nilsson & Madeleine Nilsson som även de var nominerade till Vårdförbundspriset talade om minskad läkemedelsanvändning hos personer med BPSD. BPSD står för beteendemässiga och psykiska symtom vid demens. Innan det var dags för eftermiddagsfika så höll de fyra sistnämnda personerna en diskussion gällande olika frågor om ledarskap tillsammans med Marianne Hiller. Sist ut för dagen var Modiga Mia som hade en presentation utifrån ett anhörigperspektiv, då hon är personlig assistent åt sin son som har Down Syndrom.

Alla föreläsningar och presentationer var väldigt inspirerande och gav mycket eftertanke. Det var en fantastisk dag som jag är väldigt tacksam att ha fått deltagit i och jag hoppas att jag får chans att gå igen i framtiden (då som chef förhoppningsvis).

/ Saga

Till eftermiddagsfikat fanns det otroligt mycket att välja på. Själv tog jag en bit passionscheesecake och en liten smoothie.

Julkänslan var på topp!

Entré till den fina restaurangen.

 

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer