Maria Larssons onlinemöte med Stiftelsen Silviahemmet

15 juni, 2020
Kommentarer inaktiverade för Maria Larssons onlinemöte med Stiftelsen Silviahemmet

Hej!

Det var ett tag sedan ni hörde något ifrån mig. 

Månaderna som har gått blev inte riktigt som planerat på grund av Covid-19. Inga av mina planerade möten har såklart kunnat genomföras nu under våren, men det viktigaste är ändå att vi gör vårt bästa för att minska smittspridningen. 

Mötena kan alltid tas någon annan gång och jag ser väldigt mycket fram emot att ha dem i framtiden! 

I dessa tider har vi fått tänka om lite så istället för att jag åkte till Silviahemmet, så fick jag äran att ha ett online möte med Dr. Wilhelmina Hoffman som är rektor och verksamhetschef på Silviahemmet. 

Det var ett väldigt trevligt och lärorikt möte. 

Silviahemmet firar 25 år nästa år och startades av Drottning Silvia, som själv hade en anhörig som var dement och märkte att det behövdes en utbildning inom demensvård.  

Wilhelmina berättade så mycket om Silviahemmet som jag inte hade en aning om. Jag visste att de utbildade Silviasystrar (eftersom min mamma är det) och att de hade en dagverksamhet, men att de gjorde så oerhört mycket mer-  det visste jag inte. 

De utbildar även Läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, physioterapeuter och diakoner (säkert har jag missat någon), de har även certifieringar där de utbildar ALL personal på boenden  med mera i demensvård. 

(Image credit: Maria Larsson)

En annan sak som Wilhelmina berättade var att efter alla gäster har gått hem från den dagliga verksamheten, så har de alltid en stund för reflektion där alla kan berätta och lyfta sånt som gått bra och mindre bra, för att kunna utvecklas och inte ta med sig jobbet hem. Detta tyckte jag var så oerhört bra eftersom jag alltid har saknat detta på de arbetsplatser som jag har arbetat på. 

Wilhelmina sa en sak som jag verkligen tog till mig och tyckte var så bra, ”Den bästa läraren är patienten själv” och det stämmer verkligen. Jag tycke att det är ett så bra sätt att se det på, för vem kan säga hur någon annan vill bli bemött? 

Wilhelmina berättade också om Silvia-Bo, som förhoppningsvis kommer att öppna inom en snar framtid. Silviahemmet i samarbete med IKEA och Boklok har tagit fram lägenheter, som är helt vanliga lägenheter, men har smarta anpassningar som gör att äldre kan bo kvar hemma längre och klara sig på ett bra sätt utan att tvingas att flytta in på äldreboende. 

Det finns även en innovationslägenhet där som hade varit så otroligt spännande att se! 

Silviahemmet gör alltså massor med olika saker och driver många bra projekt, detta möte gjorde mig ännu mer spänd på att få åka dit och se det med egna ögon och jag hoppas att det kommer att bli av inom en snar framtid. 

Tack Wilhelmina för din tid och ett superbra online möte! 

Nu under sommaren kommer jag att utveckla min prototyp till perfektion och den kommer att testas på olika vis så att den verkligen fungerar på bästa sätt för äldre. Jag ser fram emot denna sommaren och hoppas ha en helt färdig produkt när sommaren är slut! 

Förhoppningsvis kommer jag även att få till några fler online-möten och då kommer jag självklart att skriva om dessa så ni också får ta del av dem. 

Jag önskar er en fin sommar tills vi hörs igen! 

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer