Mitt besök hos Svensk sjuksköterskeförening

I onsdags fick jag förmånen att besöka svensk sjuksköterskeförening här i Stockholm. Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionsförening och har ingenting med fackförbundet att göra som många tror. Det är en ideell förening som företräder professionens kunskapsområde omvårdnad och främjar forskning, etik, utbildning och kvalitet inom vård och omsorg. Mest känt för mig är deras kompetensbeskrivning för legitimerad sjuksköterska som jag refererat till i många av mina skolarbeten.

Under dagen fick jag träffa kanslichefen Birgitta Wedahl, Åsa Andersson, strategisk rådgivare samt flera sakkunniga medarbetare inom etik, e-hälsofrågor och vårdutvecklingsfrågor. Det var en givande dag där jag också gavs utrymme att diskutera vad jag tycker känns viktigt inom vårdsektorn just nu och vad jag tror skulle locka studenter att gå med i föreningen som just nu har 60 000 medlemmar landet runt. Mitt tips var att våga sticka ut hakan lite mer för att fånga fler yngre sjuksköterskors intressen. Vilket jag tycker deras nya kampanj gör som heter ”Svensk sjukvård behöver omvårdnad”.

Svensk sjuksköterskeförening har haft starka kvinnor som ordförande genom tiderna. Alla är avmålade och hänger på en vägg högst upp i huset.

Utsikten var magiskt!

Vi hörs snart igen

Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer