Nyheter

3 september, 2018
Kommentarer inaktiverade för ANSÖKAN TILL QUEEN SILVIA NURSING AWARD 2018 ÄR ÖPPEN!

ANSÖKAN TILL QUEEN SILVIA NURSING AWARD 2018 ÄR ÖPPEN!

Den 1 September öppnade ansökan till Queen Silvia Nursing Award 2018 i samtliga fyra länder! Nu kan sjuksköterskestudenter ansöka till stipendiet fram tills mitten av november.

Ansöka gör du genom att klicka på “Ansök” här på hemsidan, och sedan följa instruktionerna. Du kommer få fylla i en kort biografi om dig själv, och därefter en eller flera innovativa idéer som kan förbättra vården av äldre och/eller personer med demenssjukdom.

Under december håller vi sedan ett jurymöte i Stockholm dit topp 5-6 studenter kommer kallas som finalister. Finalisterna väljs ut av juryn från samtliga ansökningar. Under jurymötet får finalisterna presentera sig själva och sin idé, och en av finalisterna kommer bli utsedd till stipendiat 2018.

Vi ser fram emot era ansökningar!

Stipendiat 2017, Rebecca Eriksson, under prisceremonin på Kungliga Slottet.

Read More
20 april, 2018
Kommentarer inaktiverade för H.M. Drottning Silvia delade ut Queen Silvia Nursing Award

H.M. Drottning Silvia delade ut Queen Silvia Nursing Award

Foto: Yanan Li

Tre sjuksköterskestudenter fick under torsdagen motta Queen Silvia Nursing Award under en ceremoni på Kungl. Slottet. Det är femte året i rad som stipendiet delas ut till sjuksköterskestudenter som bidragit med idéer kring en förbättrad vår och omsorg av äldre.

I år tilldelas stipendiet Rebecca Eriksson från Röda Korsets Högskola i Sverige, Katri Sajama från Tammerfors Yrkeshögskola i Finland, Aldona Reczek-Chachulska från Pomeranian Medical University in Szczecin i Polen och Berit Ehmann från Evangelische Fachschule für Altenpflege i Tyskland.

Under ceremonin fick tre av stipendiaterna tillfälle att presentera sig själva och sin idé som de sökte stipendiet med. Som stipendiater får de ett individuellt anpassat internship och 50 000 kr (6 000 €). Under ceremonin fick de även motta sin utmärkelse av Drottningen.

Juryn utsåg i julas sjuksköterskestudenten Rebecca till årets stipendiat med följande motivering:

”Rebeccas idé belyser ett eftersatt omvårdnadsbehov och främjar hälsa och livskvalitet. Hennes idé är välutvecklad och underlättar inte bara det dagliga omvårdnadsarbetet utan även den enskilde individens vardag”.

Årets Finska stipendiat Katri Sajama får stipendiet för sin idé om en ”smart dörr”, juryn gav följande motivering för sitt val:

”Katris idé förenar empati och teknologi, och påvisar en innovativ och genomförbar lösning”

Mer om Queen Silvia Nursing Award

Med anledning av H.M. Drottning Silvias födelsedag den 23 december 2013, instiftade Forum for Elderly Care & Swedish Care International, i samarbete med sina partners ett årligt stipendium riktat till sjuksköterskestudenter på grund- och specialistutbildningen vid svenska lärosäten. Sedan dess har stipendiet även lanserats i Finland, Polen och Tyskland.

Stipendiet skall bidra till att möta en av framtidens största utmaningar genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre.

Stipendiet har grundats av SCI & Forum for Elderly Care och stöds i Sverige av: Aleris, Essity, Johanniterorden, Medicover, Vårdförbundet, Bonliva, Nordnet, Stiftelsen Silviahemmet och Svensk sjuksköterskeförening.

För bilder:

www.queensilvianursingaward.se/press/ 

För mer information:

www.queensilvianursingaward.se

www.forumforelderlycare.org

www.sci.se

Read More
5 april, 2018
Kommentarer inaktiverade för Pressinbjudan 19 April

Pressinbjudan 19 April

H.M. DROTTNING SILVIA DELAR UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD I BERNADOTTEBIBLIOTEKET DEN 19 APRIL.

Queen Silvia Nursing Award delas ut för femte året i rad under en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet. Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium om 50 000 kr samt ett individuellt anpassat internship som årligen tilldelas sjuksköterskestudenter från Sverige, Finland, Polen och Tyskland. I år tilldelas stipendiet Rebecca Eriksson från Röda Korsets Högskola i Sverige, Katri Sajama från Tammerfors Yrkeshögskola i Finland, Aldona Reczek-Chachulska från Pomeranian Medical University in Szczecin i Polen och Berit Ehmann från Evangelische Fachschule für Altenpflege i Tyskland. Stipendiaterna kommer under ceremonin att tilldelas stipendiebeviset av H.M. Drottningen. Media är välkomna att närvara den 19 april kl 10.00 i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Queen Silvia Nursing Award instiftades med som en gåva till H.M. Drottningen den 23 december 2013 och syftar till att möta en av framtidens största utmaningar, vård och omsorg av de äldre, genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre.

Stipendiet kan sökas av sjuksköterskestudenter från lärosäten i Sverige, Finland, Polen och Tyskland. Alla ansökande studenter har bidragit med innovativa idéer och medverkat i urvalsprocessen genom att via en digital plattform utvärdera och ranka inkomna bidrag. Därefter har studenternas röster sammanvägts med en bedömning gjord av en jury, bestående av partners från sektorer relaterade till vård och omsorg.

Tid: 19 april 2018 kl 10.00, vänligen notera att gäster skall vara sittande kl 09.50

Plats: Bernadottebiblioteket, Kungl. Slottet. Ingång sker genom västra valvet via Yttre Borggården. Vänligen medtag ID.

Anmäl deltagande:

Medierepresentanter som önskar delta anmäler sig via hovets informationsavdelning: e-post: press@royalcourt.se, Tfn: 08-402 60 00

För frågor om Queen Silvia Nursing Award kontakta Fanny Enström, Project Director SCI, e-post: fanny.enstrom@sci.se eller tfn: 070 422 55 42

Read More
12 januari, 2018
Kommentarer inaktiverade för Intervju med vår nya stipendiat!

Intervju med vår nya stipendiat!

Under jurymötet passade vi på att ställa några frågor till finalisterna, först ut 2017 års stipendiat Rebecca Eriksson!

Read More
23 december, 2017
Kommentarer inaktiverade för Rebecca Eriksson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2017

Rebecca Eriksson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2017

I år tilldelas 26-åriga Rebecca Eriksson från Röda Korsets högskola Queen Silvia Nursing Award för sin idé om en speciell eltandborste för demenssjuka, som kombinerar anpassad ergonomi och design med en elektronisk påminnelse-funktion om tandborsten inte använts på över ett dygn. 

Juryn utsåg Rebecca till årets stipendiat med följande motivering:

”Rebeccas idé belyser ett eftersatt omvårdnadsbehov och främjar hälsa och livskvalitet. Hennes idé är välutvecklad och underlättar inte bara det dagliga omvårdnadsarbetet utan även den enskilde individens vardag”.
Rebecca Eriksson går i termin 5 på Sjuksköterskeprogrammet och kommer under våren 2018 att motta en utmärkelse från Hennes Majestät Drottning Silvia tillsammans med stipendiater från Finland, Polen och Tyskland.

Stipendiet omfattar 50 000 kronor samt deltagande i ett individanpassat internship inom vård- och omsorgssektorn hos svenska och internationella partners. Stipendiet delas årligen ut till en student som bidrar med en idé som kan förbättra vård och omsorg av äldre. I år genererade stipendiet över 250 idéer från sjuksköterskestudenter runt om i Sverige, och över 1000 idéer från de fyra länderna tillsammans. Idéerna har kontinuerligt utvärderats av studenterna själva, och en slutgiltig bedömning gjordes av en jury bestående av partners från vård och omsorg.

Stipendiet har grundats av SCI & Forum for Elderly Care och har möjliggjorts genom samarbete med: Aleris, Ersta Sjukhus, Johanniterorden, Medicover, Essity, Vårdförbundet, Bonliva, Elekta, Eli Lilly and Company, Nordnet, Stiftelsen Silviahemmet och Svensk sjuksköterskeförening.

Om Forum for Elderly Care & SCI
Forum for Elderly Care arbetar aktivt med att främja utvecklingen av svensk äldre- och demensvård. Till exempel genom stipendiet Queen Silvia Nursing Award.

SCI är en svensk internationellt verksam aktör som utvecklar, paketerar och exporterar svensk äldre- och demensvård. Vår vision är att skapa en god och hållbar global demens- och äldrevård baserad på Silviahemmets vård- och omsorgsfilosofi.

För mer information kontakta:

Fanny Enström, Project Director, Swedish Care International
Mail: fanny.enstrom@sci.se
Telefon:  +46(0) 70 422 55 42

Karin Lind-Mörnesten, CEO, Swedish Care International
Mail: karin.lind.mornesten@sci.se
Telefon:  +46(0) 70 22 88 200

Read More
18 december, 2017
Kommentarer inaktiverade för Julhälsningar från QSNA-teamet!

Julhälsningar från QSNA-teamet!

Idag hölls årets jurymöte hos Elekta där 6 finalister fick presentera sig själva och sin idé. Vem som blir årets stipendiat offentliggörs nu på lördag, den 23 december!

Read More
19 november, 2017
Kommentarer inaktiverade för Ansökningsperioden förlängs!

Ansökningsperioden förlängs!

Om du inte har skickat in dina idéer får du nu ytterligare en chans! Ansökningsperioden förlängs med en vecka! Du som studerar en sjuksköterskeutbildning på grund- eller magisternivå kan söka stipendiet fram till den 26 November! 

Read More
17 november, 2017
Kommentarer inaktiverade för Intervju med Vårdförbundet

Intervju med Vårdförbundet

Låt oss presentera ytterligare en utav de samarbetspartners som stödjer Queen Silvia Nursing Award,  Ulla Falk arbetar som förbundsombudsman på Vårdförbundet!

Vill du veta mer om Vårdförbundet och varför du som student bör vara medlem? Besök deras hemsida på www.vardforbundet.se

Read More
2 november, 2017
Kommentarer inaktiverade för Intervju med Essity

Intervju med Essity

Låt oss presentera en till utav de samarbetspartners som stödjer Queen Silvia Nursing Award,  Ingrid Sannum kommer från Essity!

Vill du veta mer om Essity? Besök deras hemsida på www.essity.com

Read More
31 oktober, 2017
Kommentarer inaktiverade för 5 frågor till Sofia Björk, finalist i Queen Silvia Nursing Award 2016

5 frågor till Sofia Björk, finalist i Queen Silvia Nursing Award 2016

Berätta lite om dig själv!

Sofia heter jag och studerar till sjuksköterska på Mittuniversitetet i Östersund. Jag är född och uppvuxen på den Jämtländska landsbygden så djur och natur ligger mig varmt om hjärtat, utöver mitt intresse för vård och omsorg.

Berätta om din idé som du ansökte med 2016

Min idé som jag skickade in till Queen Silvia Nursing Award 2016 handlar om en förbättring av den klassiska stöd-/kompressionsstrumpan. Tanken med den är att förenkla av- och påtagning för dem som har problem med ömma eller svaga leder, samt tidseffektivisera för personal som hjälper till med att ta på/av denna typ av strumpor.

Varför sökte du stipendiet?

Det började med att jag funderade över möjligheten att utveckla min idé till en faktisk produkt, och då tänkte jag att QSNA kunde vara en bra inkörsport för detta. Dels genom den feedback man får redan när idén ligger för examinering på webben, och sedan fick jag otroligt bra feedback på mötet med juryn då min idé gick vidare. Så trots att jag inte fick stipendiet fick jag ändå andra värdefulla synvinklar på min produkt, samt tips på andra användningsområden.

Varför vill du jobba som sjuksköterska?

Jag jobbar redan inom vården och trivs otroligt bra. Anledningen till att jag väljer att studera till sjuksköterska är för att få en större kompetens inom området och att få bli mer delaktig även i den medicinska biten såväl som den omvårdnadsmässiga. Detta för att få en större förståelse och bredare bild av allt som cirkulerar kring min patient.

Vad har du för tips till de som ska söka stipendiet i år?

Ta del av tipsen som ligger på hemsidan, vilket problem eller förbättringsområde finns? Vad vill du åstadkomma med din lösning? Hur ska lösningen se ut? Och hitta en lösning på ett problem inom ett område som du är intresserad av. Det blir lättare att spåna på, och finjustera sin idé när det är något som ligger en varmt om hjärtat.

Read More
Sida 1 av 41234
 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer