Nyheter

9 augusti, 2017
Kommentarer inaktiverade för Den första september öppnar ansökningsportalen till Queen Silvia Nursing Award, stipendiet för sjuksköterskestudenter.

Den första september öppnar ansökningsportalen till Queen Silvia Nursing Award, stipendiet för sjuksköterskestudenter.

Nu är det snart åter dags för landets alla sjuksköterskestudenter att visa sina kreativa sidor och skicka in idéer som bidrar till en bättre vård och omsorg av äldre.

Varje år utses utav landets alla sjuksköterskestudenter en stipendiat som får motta Queen Silvia Nursing Award från H.M. Drottning Silvia under en ceremoni i Stockholm. Utöver hedersutmärkelsen får stipendiaten även ett stipendium om 50 000 kr samt möjlighet att delta i ett unikt anpassat internship hos samarbetspartners i såväl Sverige som utomlands.

Stipendiet kan sökas av alla i Sverige som studerar en sjuksköterskeutbildning på grund– eller avancerad nivå och är inskriven på ett svenskt lärosäte. Man söker stipendiet genom att skriva och skicka in en idé eller innovation som vid realiserande skulle bidra till att skapa en förbättrad vård och omsorg av äldre.

Ansökningsperioden kommer vara öppen från första september till mitten på November då toppdeltagarna kommer att få presentera sin idé inför en jury bestående av samarbetspartners till projektet. Den slutgiltiga stipendiaten offentliggörs sedan på H.M. Drottning Silvias födelsedag den 23 december.

Read More
28 april, 2017
Kommentarer inaktiverade för Queen Silvia Nursing Award Lanseras i Tyskland

Queen Silvia Nursing Award Lanseras i Tyskland

Med anledning av H.M. Drottning Silvias 70-årsdag den 23 december 2013 instiftade Swedish Care International med partners ett stipendium riktat till sjuksköterskestudenter på grund och specialistutbildning vid svenska lärosäten. Det första året var en succé, och stipendiet lanserades året därefter även i Finland och under 2016 i Polen. Nu internationaliseras stipendiet ytterligare då Queen Silvia Nursing Award i höst lanseras även i Tyskland.

Stipendiet erbjuds där genom ett samarbete mellan Swedish Care International och den ideella föreningen Förderverein Anna Wassenberg. Den första Tyska stipendiaten kommer att besöka Stockholm under nästkommande år under den prisceremoni som årligen hålls då stipendiater från samtliga länder får motta en utmärkelse från H.M. Drottning Silvia.

Queen Silvia Nursing Award i Tyskland omfattar utöver utmärkelsen, även 6 000 € samt ett unikt internship inom vård och omsorgssektorn. Stipendiet syftar till att möta en av framtidens största utmaningar genom att tillhandahålla nya idéer samt utveckla goda kompetenser inom vård och omsorg av äldre.

Elisabeth Blömmer, H.M Drottning Silvia & Ulrich Zerhusen 

www.queensilvianursingaward.de

Read More
19 april, 2017
Kommentarer inaktiverade för H.M. DROTTNING SILVIA DELADE UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD UNDER CEREMONI PÅ KUNGL. SLOTTET

H.M. DROTTNING SILVIA DELADE UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD UNDER CEREMONI PÅ KUNGL. SLOTTET

Den 19 april tilldelades stipendiet Queen Silvia Nursing Award Saga Wahltsröm från Mälardalens Högskola i Sverige, Michelle Ena från Novia University of Applied Sciences i Finland samt Natalia Duszeńska från Medical University of Warsaw i Polen.

Juryn utsåg Saga till årets svenska stipendiat med följande motivering:  

”Ett applikationsbaserat språk- och kommunikationsstöd ligger rätt i tiden och möter ett stort behov för alla inom dagens vård och omsorg. Det är en väl genomtänkt idé med en strukturerad lösning som utstrålar kreativitet och nyfikenhet vilket gör Saga till en mycket god förebild och värdig stipendiat.”

Saga Wahlström, 24, från Enköping studerar sedan 2 år till sjuksköterska på Mälardalens Högskola i Västerås. Saga fick den 19 April ta emot utmärkelsen från Hennes Majestät Drottning Silvia under en ceremoni på Kungl. Slottet tillsammans med stipendiaterna från Finland och Polen.

Queen Silvia Nursing Award delades ut för första gången 2013 och syftar till att möta en av framtidens största vårdutmaningar genom att tillhandahålla nya idéer och kompetenser inom vård och omsorg av äldre. Målet är att öka statusen för både utbildningen till sjuksköterska liksom yrket i sig.

Stipendiet omfattar 50 000 kronor samt deltagande i ett specialutformat internship inom vård- och omsorgssektorn hos svenska och internationella partners. Stipendiet delas årligen ut till en student som bidrar med en idé som kan förbättra vård och omsorg av äldre. I år genererade stipendiet över 200 idéer från sjuksköterskestudenter runt om hela Sverige. Idéerna har kontinuerligt utvärderats av studenterna själva, och en slutgiltig bedömning gjordes av en jury bestående av partners från vård och omsorg.

Stipendiet har möjliggjorts genom samarbete med: Forum for Elderly Care, Aleris, Johanniterorden, Medicover, SCA, SCI, Vårdförbundet, Elekta, Eli Lilly and Company, Ersta sjukhus, Nordnet, Stiftelsen Silviahemmet, Svensk sjuksköterskeförening och Viking Line.

Foto: Yanan Li

Read More
12 april, 2017
Kommentarer inaktiverade för Pressinbjudan

Pressinbjudan

H.M. Drottning Silvia delar ut Queen Silvia Nursing Award i Bernadottebiblioteket den 19 April.

Queen Silvia Nursing Award delas ut för fjärde året i rad under en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet. Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium om 50 000 kr samt ett individuellt anpassat internship som årligen tilldelas sjuksköterskestudenter från Sverige, Finland och Polen. I år tilldelas stipendiet Saga Wahltsröm från Mälardalens högskola i Sverige, Michelle Ena från Novia University of Applied Sciences i Finland samt Natalia Duszeńska från Medical University of Warsaw i Polen. Stipendiaterna kommer under ceremonin att tilldelas stipendiebeviset av H.M. Drottningen. Media är välkomna att närvara den 19 april kl 10.00 i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Queen Silvia Nursing Award instiftades med som en gåva till H.M. Drottningen den 23 december 2013 och syftar till att möta en av framtidens största utmaningar, vård och omsorg av de äldre, genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre.

Stipendiet kan sökas av sjuksköterskestudenter från lärosäten i Sverige, Finland och Polen. Alla ansökande studenter har bidragit med innovativa idéer och medverkat i urvalsprocessen genom att via en digital plattform utvärdera och ranka inkomna bidrag. Därefter har studenternas röster sammanvägts med en bedömning gjord av en jury, bestående av partners från sektorer relaterade till vård och omsorg.

Tid: 19 april 2017 kl 10.00, vänligen notera att gäster skall vara sittande kl 09.50

Plats: Bernadottebiblioteket, Kungl. Slottet. Ingång sker genom västra valvet via Yttre Borggården. Vänligen medtag ID.

Anmäl deltagande:

Medierepresentanter som önskar delta anmäler sig via hovets informationsavdelning:
e-post: press@royalcourt.se, Tfn: 08-402 60 00

För frågor om Queen Silvia Nursing Award kontakta Gustav Bramberg, Project Manager SCI,
e-post: gustav.bramberg@sci.se eller tfn: 073 618 34 35

Read More
23 december, 2016
Kommentarer inaktiverade för Saga Wahlström blir 2016 års stipendiat

Saga Wahlström blir 2016 års stipendiat

I år är det 23-åriga Saga Wahlström från Mälardalens högskola som tilldelas Queen Silvia Nursing Award för sin idé om en mobilapplikation som förenklar kommunikation och överkommer språkhinder inom vården.

Juryn utsåg Saga till årets stipendiat med följande motivering:   

”Ett applikationsbaserat språk- och kommunikationsstöd ligger rätt i tiden och möter ett stort behov för alla inom dagens vård och omsorg. Det är en väl genomtänkt idé med en strukturerad lösning som utstrålar kreativitet och nyfikenhet vilket gör Saga till en mycket god förbild och värdig stipendiat.”

Saga Wahlström, 23, från Enköping studerar sedan 2 år till sjuksköterska på Mälardalens Högskola i Västerås. Saga kommer att få ta emot en utmärkelse från Hennes Majestät Drottning Silvia under våren 2017 tillsammans med stipendiater från både Finland och Polen.

Queen Silvia Nursing Award delades ut för första gången 2013 och syftar till att möta en av framtidens största vårdutmaningar genom att tillhandahålla nya idéer och kompetenser inom vård och omsorg av äldre. Målet är att öka statusen för både utbildningen till sjuksköterska liksom yrket i sig.

Stipendiet omfattar 50 000 kronor samt deltagande i ett specialutformat internship på inom vård- och omsorgssektorn hos Svenska och internationella partners. Stipendiet delas årligen ut till en student som bidrar med en idé som kan förbättra vård och omsorg av äldre. I år genererade stipendiet över 200 idéer från sjuksköterskestudenter runt om hela Sverige. Idéerna har kontinuerligt utvärderats av studenterna själva, och en slutgiltig bedömning gjordes av en jury bestående av partners från vård och omsorg.

Stipendiet har möjliggjorts genom samarbete med: Aleris, Forum for Elderly Care, Johanniterorden, Medicover, SCA, SCI, Vårdförbundet, Elekta, Eli Lilly, Nordnet, Ersta sjukhus, Stiftelsen Silviahemmet, Svensk sjuksköterskeförening och Viking Line.

sagamedium

 

Read More
29 november, 2016
Kommentarer inaktiverade för Queen Silvia Nursing Award Internationaliseras ytterligare

Queen Silvia Nursing Award Internationaliseras ytterligare

Queen Silvia Nursing Award lanseras nu även i Polen. Stipendiet som instiftades i Sverige 2013 för att öka attraktiviteten för sjuksköterskeutbildningarna är sedan tidigare tillgängligt också Finland.

”Det känns otroligt kul att ta stipendiet till ytterligare ett land. Detta innebär nya möjligheter till ett mer omfattande internationellt utbyte och utgör en spännande chans för sjuksköterskestudenter att skaffa sig unika erfarenheter.” säger Karin Lind Mörnesten, VD på Swedish Care International.

Queen Silvia Nursing Award erbjuds nu till polska sjuksköterskestudenter genom ett samarbete mellan Swedish Care International och Medicover Foundation samt nationella partners. Den första polska stipendiaten kommer i vår att tillsammans med stipendiaterna från Sverige och Finland erhålla sin utmärkelse från H.M. Drottning Silvia.

Bakgrund: Stipendiet syftar till att möta en av framtidens största utmaningar genom att tillhandahålla nya idéer samt utveckla goda kompetenser inom vård och omsorg av äldre.

Stipendiaten erbjuds ett internship inom vård- och omsorgssektorns alla delar samt 50 000 kronor som studenten erhåller som stipendium.

Swedish Care International med partners instiftade stipendiet Queen Silvia Nursing Award 2013 i Sverige med anledning av H.M. Drottning Silvias 70-årsdag. Redan 2014 lanserades stipendiet även i Finland.

För mer information kontakta:

Karin Lind-Mörnesten, VD, Swedish Care International

Mail: karin.lind.mornesten@sci.se
Telefon: +46(0) 70 22 88 200

Read More
18 november, 2016
Kommentarer inaktiverade för VI FÖRLÄNGER DEADLINE!

VI FÖRLÄNGER DEADLINE!

bild1

Trycket i ansökningsportalen är högt och vi ger er därför ytterligare en vecka att skicka in era idéer!

Sista tid för ansökan är nu kl 13.00 nästa fredag, den 25e November!

Har du inte skickat in din idé får du nu ytterligare en chans, och du vet väl att du kan skicka in fler olika idéer för att öka dina chanser att vinna? Stipendiet kan sökas av dig som studerar till sjuksköterska, på grund eller magisternivå. Den student som tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2016 kommer att få ett stipendium på 50 000 kronor samt få möjlighet att delta i ett individuellt anpassat internship.

Följ oss på Instagram och Facebook för dagliga uppdateringar!

Read More
28 oktober, 2016
Kommentarer inaktiverade för Ansökan är öppen till den 18 Novemver

Ansökan är öppen till den 18 Novemver

Portalen öppen Slider

Ansökan till Queen Silvia Nursing Award är fortsatt öppen till och med den 18e Novemeber. Du som är sjukskötarstuderande kan söka stipendiet genom att registrera dig och sedan skicka en idé eller innovation som du vill söka stipendiet med och i ansökningsportalen, glöm inte att du kan skicka in flera olika idéer! De idéer du skickar in skall främja vården och omsorgen av äldre.

SÖK STIPENDIET IDAG!

Read More
19 april, 2016
Kommentarer inaktiverade för Mini-intervju med finalist Nicklas Nordström

Mini-intervju med finalist Nicklas Nordström

12363029_955343011199134_7893438775504089593_o

Hej Nicklas, berätta lite om dig själv!

Jag heter Nicklas Nordström, studerar i Skövde till sjuksköterska och går i nuläget i termin 5. Sedan jag var barn har jag drömt om att arbeta inom sjukhusmiljön och redan som 12-åring visste jag att en operationsmössa ska jag minsann ha innan jag är 25 år. Drömmarna har ändrats och kantats av ovisshet många gånger, från att arbeta med äldre, till att arbeta med barn och nu med visionen att arbeta som barnsjuksköterska med inriktning anestesi. Innan jag sökte till sjuksköterskeprogrammet arbetade jag som grafisk formgivare och AD i Göteborg och studerade till lärare. Men något drog mig till sjuksköterskeprogrammet och jag ångrar ingenting idag.

Berätta om din ide!

Min idé handlar om kommunikation bland äldre och hur kreativa och digitala lösningar väcker glädje, känslor och tårar. Redan på mitt första sommarjobb använde jag mig utav digitala lösningar för att brukarna på äldreboendet skulle kunna få kontakt med sina anhöriga. Hur en 19-åring med knappt någon erfarenhet skulle organisera något såpass stort under knappt 3 månader med andra arbetsuppgifter skulle bli en tuff, men rolig utmaning och ingenting jag ångrar idag. Snarare lärde jag mig att de digitala lösningarna idag inte är tillräckligt pedagogiska för att alla ska kunna lära sig dem snabbt och att det finns brister i programvarorna som idag finns på marknaden. Min idé var helt enkelt att använda ett befintligt system och interagera det inom äldreomsorgen. 

Varför sökte du stipendiet?

Min studiekamrat pratade gott om QSNA och jag skickade in min(a) idé(er). Slutligen valdes min idé om kommunikation ut. 

Varför vill du jobba som sjuksköterska/sjukskötare/inom sjukvården?

Jag har ett genuint intresse för människor och har en dröm om att arbeta med anestesiologi (anestesisjuksköterska) och senare inom ambulanssjukvården.

Vad har du för tips till de som ska söka stipendiet i år?

Sök bara sök! Alla idéer är värdefulla och det krävs engagemang från drivna studenter som brinner för att göra skillnad. Skicka in idéer som är betänkta och be någon annan titta på din idé innan du slutligen skickar in den. Då ökar dina chanser. 

Read More
Sida 1 av 212