Om stipendiet

Queen Silvia Nursing Award är ett unikt stipendium, riktat enkom till sjuksköterskestuderande och redan legitimerade sjuksköterskor.

Uppdrag

QUEEN SILVIA NURSING AWARD uppmärksammar en av vår globala framtids största utmaningar – den åldrande befolkningen och behovet av välfungerande äldreomsorg och demensvård. Stipendiet uppmuntrar talanger inom omvårdnad till att bli delaktiga i utvecklingen av sjukvården och kompetensutvecklingen inom omvårdnaden. Genom att erbjuda detta unika stipendium för sjuksköterskor ges nya möjligheter till kompetensutveckling inom yrkesområdet.

Genom uppmärksammandet av sjukskötersketalanger och av deras idéer syftar projektet till att öka statusen för professionen samt till att uppmuntra nästa generations sjukvårdstalanger till att välja det här yrkesområdet. Med detta stipendium får även framtidens sjuksköterskor nya möjligheter att lyckas.

Historia

QUEEN SILVIA NURSING AWARD är ett stipendium som etablerades av Swedish Care International och Forum for Elderly Care 2013. Det skapades som en födelsedagspresent till Hennes Majestät Drottning Silvia för att uppmärksamma hennes långsiktiga engagemang och hängivenhet till äldreomsorgen och till vården av personer med en demensdiagnos. De första stipendiaterna som mottog Queen Silvia Nursing Award tillkännagavs på Hennes Majestäts födelsedag, den 23:e december, 2013.

Syftet med stipendiet är att uppmärksamma kreativiteten och de lösningsfokuserade idéer som sjuksköterskor använder varje dag. Mottagare av Queen Silvia Nursing Award får alla €6000 och en skräddarsydd praktik hos partners kopplade till programmet. Till och med 2019 var det endast sjuksköterskestudenter som kunde delta i programmet.

2020 markerar den sjunde cykeln av stipendiet som för närvarande går att söka i Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Litauen och University of Washington.

2020, ”Sjuksköterskans år” och fokus på COVID-19

Med 2020 utsett till ”Year of the Nurse and Midwife” av WHO blir vi alla påminda om den avgörande roll som sjuksköterskor har i vårt föränderliga, globala samhälle.

Sjuksköterskornas centrala roll har aldrig tidigare prövats på ett så stort och omfattande vis som under det här årets pågående kris med coronaviruset. Särskilt inom äldreomsorgen och inom vården av kognitivt sjuka har sjuksköterskor och närstående världen över lidit förödande konsekvenser under denna tid. COVID-19 är fortfarande den största pågående utmaningen för sjuksköterskor och anhöriga som arbetar för bättre hälsa och välfärd bland vår världs utsatta, äldre befolkning.

På grund av denna sjukvårdskris kommer 2020 års Queen Silvia Nursing Award att fokusera på idéer och lösningar med anknytning till COVID-19. Ansökningar med fokus på förbättrad livskvalitet hos äldre och grupper med demenssjuka kommer att prioriteras.

För mer information, besök FAQ-sidan.

För att ansöka, gå direkt till qsna.awardsplatform.com.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
    Läs mer

  • STIPENDIETS SYFTE

    Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
    Läs mer