Pernilla på besök hos Ersta Sjukhus och Vårdförbundet i Stockholm

12 maj, 2016
Kommentarer inaktiverade för Pernilla på besök hos Ersta Sjukhus och Vårdförbundet i Stockholm

 

 

StockholmErsta sjukhus

Måndag den 9 maj anlände jag med tåget till ett soldränkt och varmt Stockholm som verkligen visade sig från sin bästa sida denna dag. På agendan för dagen stod ett besök på Ersta Sjukhus för att delta i ett etikrådsmöte då jag kommer vara delaktig i en uppföljningsstudie gällande information om Hjärt-lungräddning (HLR) som lämnats ut till patienter och närstående inom den avancerade hemsjukvården (ASIH). Inte en vindpust gav sig till känna när jag promenerade till Ersta sjukhus, men vilken fantastisk utsikt promenaden bjöd på. Efter en liten konflikt mellan mig och min vägbeskrivning i telefonen så lyckades jag i alla fall till slut hitta rätt…J Väl framme fick jag före mötet träffa Anna och Susanna som håller i studien och som jag kommer ha kontakt med här framöver. Vid etikrådsmötet deltog samtlig personal och alla fick möjlighet att tycka till och bolla idéer om hur studien ska gå tillväga samt materialet som ska lämnas ut till patienterna vilket jag anser är bra för att personalen ska känna sig delaktiga i studien och för att få nya perspektiv på det skrivna ordet. Min del i studien innebär att jag kommer vara med och ta fram ett frågeformulär som ska användas när jag i ett senare skede intervjuar patienterna per telefon. Slutligen kommer jag även att sammanställa patienternas upplevelser av hur de upplevde informationen som de fått angående HLR. Detta är något som jag tycker ska bli intressant att delta i och jag ser mycket fram emot samarbetet samt resultatet från studien då detta är ett aktuellt ämne som berör oss alla som arbetar inom vården och då inte minst inom vården av äldre. Efter mötet på Ersta sjukhus promenerade jag tillbaks in till centrum för att checka in på mitt boende och jag passade även på att stanna till och njuta av utsikten på vägen. Efter resan, alla intryck från mötet på Ersta Sjukhus, den gassande värmen och en stillsam middag så var det inte mycket mer än att lägga sig på sängen och säga god natt.

Ersta sjukhus  

Vårdförbundet

Tisdag den 10 maj bjöd på minst lika fint väder, men denna dag kunde man även njuta av en svag bris som gav lite svalka. Vid mitt besök på Vårdförbundet fick jag träffa Ulla, Hannele, Erik och Sara som tillsammans berättade om Vårdförbundet och hur de på olika sätt arbetar för att stödja sina medlemmar i olika frågor som rör yrket och professionen. Vårdförbundet arbetar även för en personcentrerad vård där individen står i centrum vilket innebär att all vård och planering utgår från individens önskemål vilket är ett synsätt som även vi på min arbetsplats strävar att arbeta efter. Men även vårdmiljö, jämställdhet och hälsa är viktiga områden som Vårdförbundet är aktiva inom och som berör oss alla. För att möta sina medlemmar och för att kunna ge råd och stöd ges direkt information till såväl sjuksköterskestuderande, sjuksköterskor, chefer och ledare genom besök på olika lärosäten, arbetsplatser samt mötesplatser runt om i landet. Detta anser jag är ett bra sätt att få kännedom om Vårdförbundet och som jag personligen uppskattat när lokalavdelningen i Halland besökt min arbetsplats. För Er som undrar ifall jag själv är medlem hos Vårdförbundet så kommer här mitt svar: ”Självklart”.

Vid mitt besök fördes även intressanta diskussioner kring hur utbildningarna ser ut idag och hur de skulle kunna utvecklas och detta gäller även för andra professioner än sjuksköterskan såsom barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Ulla, Hannele, Erik och Sara hade även många intressanta frågor och funderingar kring min utbildning, min arbetsplats, mina förväntningar på tiden som QSNA stipendiat och inte minst om min idé och ifall jag har några planer på hur jag ska ta tillvara på den framöver. Vilket jag såklart har! Precis som hos Ersta Sjukhus så kommer jag fortsätta ha kontakt med Vårdförbundet under min tid som stipendiat och detta genom bl.a. personliga besök hos olika lärosäten samt arbetsplatser och jag kommer även närvara vid Vårdgalan under hösten. Utöver detta kommer jag även delta vid andra arrangemang som i skrivandets stund inte är inbokat ännu.

Mina besök i Stockholm är nu över för den här gången och jag vill återigen tacka alla trevliga människor som jag mött dessa dagar och som tog sig tid att träffa mig, alla intressanta samtal vi haft och smarrigt fika som jag fått. Det uppskattas! Nu ser jag fram emot vad sommaren och hösten har att erbjuda och jag kommer uppdatera Er om både Ersta Sjukhus och Vårdförbundet här framöver… Till dess, njut av solen och värmen, men glöm inte solskyddskrämen och solhatten!

 

Pernilla

Vårdförbundet

Skylt Vårdförbundet

Kyrka

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer