top of page

Hjälpmedel för att ta av stödstrumpor



Marias idé är en enkel lösning för att underlätta avtagandet av stödstrumpor för egen hand utan att behöva vara beroende av hjälp. Något som stärker personens självständighet men även bidrar till ökad känsla av frihet.


”Jag satt en kväll efter att jag hade arbetat inom hemtjänsten och funderade över att många av de äldre som får hjälp på kvällen endast har hjälp med att ta av sina stödstrumpor. De flesta av dem vill inte ens ha hjälp, min mormor är ett bra exempel där. Många äldre kan ganska enkelt få på sig sina stödstrumpor, men har mycket svårare att ta av dem. Detta eftersom det inte är samma naturliga rörelse och att det inte går att använda kroppen till hjälp på samma sätt som när de dras på. Då började jag testa för att se om det kunde fungera”, berättar Maria.


”Jag är så tacksam och hedrad över att professionella inom vården tyckte att min relativt enkla idé, var värd att uppmärksammas. Denna möjlighet som ni och HM Drottning Silvia har givit mig gör att min idé faktiskt kommer att bli verklighet. Jag hade aldrig kommit på tanken att börja utveckla detta på riktigt om det inte var för det självförtroende som ni har hjälpt mig att bygga upp. Tack så mycket för att ni tror på mig och min idé”, fortsätter studenten.

bottom of page