top of page

Interaktiva TV-skärmar med inspelade skogs- och hundpromenader


Personliga livsberättelser är kritiska för framgångsrik vård av människor som lever med demens. Att hitta avslappnande aktiviteter som är specialutformade för att röra vid personens livshistorik framkallar betydande mening och välbefinnande i dennes vård. Tyvärr innebär dessa COVID-19-tider att möjligheterna för undersökning och utåtriktad verksamhet är begränsade.


Min idé går ut på att ge patienter möjligheten att återvända till välbekanta platser från sitt förflutna genom interaktiva videopromenader. Den inspelade promenaden inkluderar både ljud och bild, och viktigast av allt kommer den filmas på en välkänd plats från patientens liv – till exempel området där denne växte upp – möjligen promenader i skogen med en hund, om detta var någonting patienten gjorde som barn.


Ambitionen är att förse patienter som har diagnosen demens med metoder att återuppliva minnen, reducera ångest och rädsla och göra vardagen mer meningsfull under tuffa COVID-19-förhållanden. Jag vill göra denna period mer intressant och betydelsefull för våra patienter och ge dem en chans att återbesöka ett liv och en tidpunkt som var något mer gladlynt och lättsam.

Comments


bottom of page