PRESSINBJUDAN: FEM-ÅRS JUBILEUM FÖR QUEEN SILVIA NURSING AWARD

26 mars, 2019
Kommentarer inaktiverade för PRESSINBJUDAN: FEM-ÅRS JUBILEUM FÖR QUEEN SILVIA NURSING AWARD

H.M. DROTTNING SILVIA DELAR UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD PÅ SLOTTET DEN 2 APRIL 2019.

I år firar Queen Silvia Nursing Award fem år, med en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet. I samband med ceremonin och med anledning av H.M. Drottning Silvias födelsedag ges en jubileumsföreläsning av Paola Barbarino, VD för globala Alzheimer’s Disease International.

Queen Silvia Nursing Award är ett internationellt stipendium som utdelas till sjuksköterskestudenter i fyra länder: Sverige, Finland, Polen och Tyskland. Stipendiet innefattar utöver 50 000 kr även ett internship som erbjuder studenterna en bredare inblick i sjuksköterskors framtida möjligheter.

I år tilldelas stipendiet Sara Nyström från Linköpings Universitet i Sverige, Maiju Björkqvist från Vaasan University of Applied Sciences i Finland, Paulina Pergoł från Medical University of Warsaw i Polen och Annette Löser från Medicampus in Chemnits från Tyskland.

Stipendiaterna kommer under ceremonin att tilldelas stipendiebeviset av H.M. Drottningen. Media är välkomna att närvara den 2 april kl. 14.00 i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Queen Silvia Nursing Award instiftades som en gåva till H.M. Drottningen den 23 december 2013 och syftar till att möta en av framtidens största utmaningar, vård och omsorg av de äldre, genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre.

Stipendiet kan sökas av sjuksköterskestudenter från lärosäten i Sverige, Finland, Tyskland och Polen. Ansökan till stipendiet sker genom att studenten bidrar med innovativa idéer om hur vården av äldre – och personer med demenssjukdom kan förbättras. Därefter har en jury, bestående av partners från sektorer relaterade till vård och omsorg, utsett sex finalister och en stipendiat vardera från de fyra länderna.

Fram till idag har mer än 4000 idéer från 4 länder genererats i projektet Queen Silvia Nursing Award.

Tid: 2 april 2019 kl. 14.00, vänligen notera att gäster skall vara sittande kl. 13.45.

Plats: Bernadottebiblioteket, Kungl. Slottet. Ingång sker genom västra valvet via Yttre Borggården. Medtag av ID är obligatoriskt.

Anmäl deltagande:

Medierepresentanter som önskar delta anmäler sig via hovets informationsavdelning:
e-post: press@royalcourt.se, Tfn: 08-402 60 00

För frågor om Queen Silvia Nursing Award kontakta Ida Berggren, Project Coordinator SCI,
e-post: ida.berggren@sci.se eller tfn: 0703 40 60 90

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
    Läs mer

  • STIPENDIETS SYFTE

    Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
    Läs mer