Sara Nyströms ord efter den stora dagen…

ida
18 april, 2019
Kommentarer inaktiverade för Sara Nyströms ord efter den stora dagen…

Hej på er!

Den efterlängtade ceremonin på slottet har äntligen ägt rum och jag har knappt hunnit smälta denna upplevelse! Har under hela våren haft dagliga tankar om ceremonin, vad jag skulle ha för innehåll i mitt tal samt vad jag skulle ha på mig. Nervositeten kröp först upp någon vecka innan det var dags, det var först då jag insåg att detta verkligen kommer hända. Jag hade praktik inom slutenvården under denna period och det kändes så lustigt att ena dagen vara sjuksköterskestudent på en avdelning för att dagen efter få möta drottningen på slottet. Så extrema kontraster, haha!

Det lustiga var att nervositeten bara steg och steg desto kortare tid det var kvar men två-tre dagar innan ceremonin så släppte allt. Något jag är otroligt tacksam över. Tidigare har jag alltid mått otroligt dåligt när jag är nervös, varken kunnat äta eller sova men nu var det inga problem. Samma dag som ceremonin skulle äga rum var jag mest bara taggad. Hade en fantastisk kvinna som gjorde mitt hår och smink dagen till ära och väl på slottet hade jag bara en “wow” känsla i hela kroppen.

Jag var först ut av stipendiaterna att ta emot min utmärkelse samt hålla tal. Jag är otroligt nöjd över min insats, att jag var så lugn och skötte det så bra. Nog för att jag kanske gick ned vid fel sida eller stod kvar för länge någonstans kunde jag inte bry mig mindre om. Att jag som aldrig ens hållit tal för klassen i skolan på engelska nu stod inför 100 personer, inklusive drottningen och kände mig så trygg är ju nästan bara löjligt. Självklart finns det alltid förbättringspotential men jag kunde inte vara mer nöjd över mig prestation. Det gick över min egen förväntan! Det kändes extra bra dessutom när folk kom fram till mig efteråt och berömde mig. Det jag är mest tacksam över var nog att jag inte grät, haha! Är rätt så känslig av mig så min största oro var att jag skulle gråta hela dagen.

Hela vistelsen var verkligen så häftig! Att få vara på slottet, träffa alla människor och höra mer om de andra stipendiaternas idéer. När den polska stipendiaten visade upp en film om hennes idé: “A letter to a friend” så får jag erkänna att jag blev lite tårögd. Så fantastiskt att alla dessa idéer kommer fram tack vara detta stipendium! Jag var tillsammans med min syster och mamma kvar längst på minglet om jag inte minns fel. Jag var först på plats och sist att lämna. En måste ju ta del av detta så mycket en kan! Att de två hade det så roligt också gör mig så glad! Väl hemma igen så var det som att allting släppte. Jag blev så ofantligt trött och orkade inget mer under kvällen. Jag somnade nästan direkt i soffan och var helt utslagen. Insåg att jag trots allt haft nervositet i kroppen och spänt mig hela dagen för herregud vad jag hade ont överallt. Så värt det dock!

Just nu sitter jag hemma vid köksbordet och pluggar inför kommande tentor. Härifrån ser jag min utmärkelse som står inramad på byrån bredvid min favoritväxt hemma och det känns ofantligt bra. Nästintill overkligt men så otroligt bra. Att få känna denna stolthet är magiskt!

Snart ska jag besöka Svensk Sjuksköterskeförening i Stockholm och Dementia Forum X på Slottet nalkas också snart. Fortfarande svårt att greppa att jag får vara med på så roliga saker! Hörs snart igen!

Foto: Yanan Li

Foto: Yanan Li

Foto: Yanan Li

Foto: Yanan Li

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer