Ett sista inlägg från Sara Nyström

20 december, 2019
Kommentarer inaktiverade för Ett sista inlägg från Sara Nyström

Hej!

Det har blivit dags för mig att säga hejdå och tacka för året som varit. Sorgligt men sant! Hade jag fått möjligheten att göra om detta igen hade jag inte tvekat en sekund.  

Hur ska man sammanfatta det här året är frågan? Helt fantastiskt och alldeles underbart skulle jag vilja säga! Det fanns inte i min vildaste fantasi att jag skulle få uppleva detta när jag påbörjade mina studier för snart 2 år sedan. Jag är både stolt och tacksam över allt detta stipendium gett mig möjlighet till. Mina finaste minnen är besöket på Silviahemmet, resan till Polen och självklart ceremonin & Dementia Forum X som båda ägde rum på slottet. Det är definitivt dagar jag aldrig glömmer! 

Det allra sista jag gjort som stipendiat var att hålla en presentation för flertalet partners om mitt år samt delta i årets jurymöte. Måste säga att det var ett väldigt fint sätt att knyta ihop säcken på! Årets finalister är så duktiga med sina inspirerande idéer och det var otroligt roligt att få träffa dem. Jag önskar de alla ett stort lycka till och är spänd på att höra mer om den vinnande idén!  

Idag när jag skriver detta inlägg är det samma dag som årets stipendiat har fått reda på sin vinst. Mycket nostalgi för min del och jag är så lycklig för den personen, jag minns själv hur glad jag blev och hur tårarna bokstavligt talat sprutade! Du har ett helt underbart år framför dig och jag hoppas att det blir ett utav dina bästa i livet!  

Det är både med vemod och lättnad som jag tackar för mig. Det har som sagt varit fantastiskt men också kämpigt emellanåt, det tänker jag inte slänga under stolen. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om mitt år men jag ska fatta mig kort. Jag har fått fantastiska erfarenheter, värdefulla kontakter, en självsäkerhet jag inte visste att jag hade och en ambition som skjutit i höjden. Det kan jag inte tacka nog för!  
 
Ett extra tack till Cornelia, Ida och Simon som jag haft kontakt med under årets gång och som fixat med allt. Guld värda är ni och superhärliga hela bunten på kontoret! Kommer genuint att sakna er massor!  
 
Dags att lägga detta fantastiska kapitel bakom mig och gå in i nästa. Sista året på universitet väntar och jag ska börja satsa stort på att få min idé till en färdig produkt. Det kommer högst troligt ta tid men det blir nästa spännande resa! 
 
Tusen tack för mig!  

 

Sara Nyström QSNAFoto: Yanan Li

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer