Sjuksköterskedagarna med Svensk Sjuksköterskeföring

28 november, 2016
Kommentarer inaktiverade för Sjuksköterskedagarna med Svensk Sjuksköterskeföring

21/11 kl. 07.18. Efter en minst sagt stormig natt med bara ett par timmars sömn satte jag mig på tåget till Stockholm för att tillsammans med Svensk Sjuksköterskeförening delta i Sjuksköterskedagarna. Väl framme på Centralen så möttes jag av min goa vän Katrin som jag inte sett på flera år och tillsammans avnjöt vi en god långlunch medan vi pratade gamla minnen. Under eftermiddagen strosade jag runt i storstan och njöt av julbelysningen och folkvimlet innan det var dags att träffa kusinen Malin över en bit god mat. En riktigt bra avslutning på en otroligt trevlig men lång dag…

22/11. Kl. 08.00 mötte jag upp med Ing-Marie från Svensk Sjuksköterskeförening samt sjuksköterskestudenterna Andreas, Todd, Ida och Diana från Röda Korsets Högskola. Ing-Marie briefade oss kort om vad vi skulle hjälpa till med, viktiga hållpunkter under dagen samt att hon även visade oss runt i lokalerna. Vår främsta uppgift var att registrera deltagarna och hjälpa dem till rätta, hjälpa föreläsare samt moderatorer med mikrofoner och annat material, och att gå runt med mikrofon till de åhörare i publiken som önskade ställa frågor till föreläsarna. Men även att stötta upp med andra saker som plötsligt kan dyka upp under konferensen samt att gå runt med insamlingsbössor för Girl Child Education Fund.

Utöver detta fick vi även under dagen ta del av bl.a. Cirkus Cirkör, folkhälso- och sjukvårdsministern Gabriel Wikströms inledningstal, pausyoga med Katarina Fischer och många intressanta föreläsningar. Givetvis bjöd även dagen på härliga samtal med gamla kollegor från såväl Åland som Halmstad samt studiekamrater från Göteborgs Universitet. Jag hade även äran att få träffa flera personer som jag haft kontakt med under min tid som QSNA stipendiat. Ingen nämnd, ingen glömd. Dagen tog som det brukar, slut alldeles för snabbt och eftermiddagen/kvällen avslutades med mingel och buffé på Clarion Hotel Sign. Ett perfekt slut på konferensens första dag.

20161122_110848

23/11. Dag två förlöpte lika bra som första dagen. Under förmiddagen valde jag att hjälpa till vid föreläsningar kring temat om ”Förbättrad vård av äldre personer” samt ”Sjuksköterskor om förebyggande hälsoarbete”. Vid föreläsningarna lyftes information fram om bland annat palliativ vård, kvalitetsregistret Senior Alert samt hur operationssjuksköterskans roll ser ut inom det hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbetet. För mig var detta ett bra val med tanke på min inriktning som specialistsjuksköterska inom vård av äldre och då jag anser att det hälsofrämjande arbetet är en mycket viktig del inom alla delar av vården och där vi sjuksköterskor har en möjlighet att påverka och inspirera den enskilda individen.

Sammanfattningsvis så bjöd Sjuksköterskedagarna 2016 på en härlig stämning från såväl arrangörer, utställare som deltagare, ny och inspirerande kunskap, god mat och inte minst trevliga samtal med gamla vänner och nya bekantskaper… precis som det ska vara. Men jag skulle vilja lägga till ett ord för att riktigt kunna knyta ihop säcken för dagarna och det är ”organisation”. Vilken bra planering som ligger bakom dessa dagar och jag är verkligen imponerad. Imponerad över Svensk Sjuksköterskeförening som planerat detta i detalj under två års tid och fått allt att fungera så smidigt, allt från registrering, föreläsningar, posterutställningar till ljud och teknik samt varm mat och fika för 800 deltagare. En stor eloge till er. Precis som Ami Hommel, ordförande vid Svensk Sjuksköterskeförening sa i sitt avslutande tal: ” Ni är duktiga och ni borde klappa er på huvudet och ge er själva beröm”.

Detta var mitt sista inplanerade besök med Svensk Sjuksköterskeföring och det känns lite vemodigt när jag tänker på det. Som jag tidigare nämnt, det är ett fantastiskt härligt gäng som arbetar på Svensk Sjuksköterskeförening och jag vill rikta ett stort och slutligt tack till Ami, Birgitta, Ing-Marie, Alexandra, Jon, Filip, Anette, Christer, Liisa, Lina, Torie, Åsa, Inger och Anna. Jag vill även tacka Andreas, Todd, Ida och Diana för ett gott samarbete och lycka till med era studier.

/Pernilla

20161123_130316

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer