Stipendiat 2017: Rebecca Eriksson

Hej!

Vilken rivstart 2018 fick. Jag som för några år sedan skulle bli journalist, mäklare eller kanske jobba med marknadsföring? Vilken tur att jag tillslut lyssnade på min pappas peppande ord och sökte in till sjuksköterskeutbildningen. Här kände jag mig hemma direkt, trots att jag inte hade någon erfarenhet av vården (vilket var mitt stora orosmoln). Det var så fascinerande med hur kroppen fungerar och vad som händer när den inte gör det. Idéerna flög genom huvudet, men skulle jag som sjuksköterska ha möjlighet att få gehör och få ta plats med mina idéer? Jag hoppades på att hitta ett forum där jag både fick använda sjuksköterskeutbildningen och den lite påhittiga sidan som alltid funnits där. Och när jag vann det här fina priset så var det som att pusselbitarna föll på plats… vilken lycka!

Jag ser så mycket fram emot vad det här året kommer till att erbjuda och jag hoppas det ger mig mer verktyg för att fortsätta utveckla mig själv i min blivande yrkesroll. Jag hoppas också att fler sjuksköterskestudenter vågar ta plats och kliva fram med massor av idéer för att förbättra vården.

Min idé är en eltandborste som larmar om den inte används på 24 timmar. Larmet ska gå både till patienten själv och till vårdgivaren via en app i mobilen. På så sätt blir det lättare att stötta och hjälpa patienten med munvården. Dessutom ska tandborsten få ett greppvänligt handtag och ett mjukt borstskaft anpassat efter äldre, sköra patienters behov.

I helgen gjorde jag mitt första uppdrag för QSNA som innebar att jag reste till Berlin och mötte upp den finska vinnaren Katri, den polska vinnaren Androa och den tyska vinnaren Berit. Tillsammans med Ulrich som är ansvarig för QSNA i Tyskland så deltog vi i Springer Pflege Kongress som är en vårdmässa för tyska företag och beslutsfattare i vård och omsorg. Vårt uppdrag som vinnare var att mingla med gästerna, delta i seminarium och få upp intresset för organisationen i Tyskland. Jag upplevde att många var nyfikna och imponerade av QSNA och jag fick bekräftat att det inte bara är i Sverige som munvården är eftersatt i sjukvården. Vi blev intervjuade och fotade för Springer som också är en samarbetspartner till QSNA, hela resan var toppen och gav mig fina erfarenheter och mersmak även om min tyska är nästintill obefintlig!

Vi hörs snart igen! //Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer