Vad har Sara gjort sedan sist?

27 juni, 2019
Kommentarer inaktiverade för Vad har Sara gjort sedan sist?

Hej igen!

Nu har det varit ett lite längre uppehåll sedan sist då slutet på terminen varit väldigt intensiv. Många studietimmar och tuffa tentor men äntligen är termin 3 klar! I sommar jobbar jag som undersköterska på en vårdcentral i Linköping. Komiskt nog samma vårdcentral jag hade VFU på i december när jag fick besked om att jag blev stipendiat! Trivs som fisken i vattnet och ser fram emot att få jobba samt vara lite ledig innan nästa termin drar igång.

Jag tänkte att jag skulle uppdatera er och berätta om mina senaste upplevelser med stipendiet. I början på maj var jag på besök hos svensk sjuksköterskeförening. Blev positivt överraskad då den första personen jag mötte visade sig komma från samma område som jag hemma i Småland. Världen kändes bra liten när det visade sig att jag hade gått i samma skola som hans son och att vi vistats på samma ställen. Så komiskt ändå!

Det var hur som helst ett intensivt och mycket spännande besök! Fick prata med så många olika och höra vad de arbetar med samt att jag fick en bättre förståelse över deras verksamhet. Det jag tyckte var extra roligt var att de hade äldre sjuksköterskedräkter och betyg som har skänkts dit från tidigare aktiva sjuksköterskor. Har bara sett bilder på alla fina klänningar och hattar som sjuksköterskor hade förr så det var riktigt kul att få se de i verkligheten också. En utav alla de härliga människor jag träffade visade sig också ha varit med och skrivit en utav böckerna jag har i min kurslitteratur! Får man säga att det är häftigt? Jag tyckte verkligen det!

Hade många intressanta samtal och fick diskutera kring min idé om värmetofflorna. Har börjat komma igång med processen vad det gäller att få fram en produkt av dessa, hoppas innerligt på att det ska vara möjligt! Om inte blir det i vilket fall en lärorik upplevelse om hur skapandet från idé till produkt går till. Besöket gav mig mycket inspiration och jag fick med mig massa intressanta tidningar och broschyrer hem. Otroligt givmilt! Direkt efter detta besök gick jag till Swedish Care Internationals kontor för möte angående Dementia Forum X som skulle äga rum i mitten på maj.

Upplagan av Dementia Forum X ägde i år rum på slottet i Stockholm och jag fick vara med och arbeta med hela tillställningen från morgon till kväll. Var en så sjukt intressant upplevelse och kul att få vara bakom kulisserna denna gång till skillnad mot prisceremonin för oss stipendiater som var i april. Trots att det blev kring 17 timmars arbete gick dagen fort då det var både roliga och intressanta saker som hände hela tiden. Det är i sig en ära att få vistas i samma lokaler som drottningar, prinsessor och professorer m.m. Jag var även så glad över mötet med hundarna Othello och Bellman! Fantastiska terapihundar som med sin ägare gör ett fantastiskt arbete!

Foto: Yanan Li

Blev positivt överraskad angående alla diskussioner som hölls under dagen, olika föredrag samt det som visades upp bland montrar m.m under eftermiddagen. Det sker så otroligt mycket vad det gäller både arbete och forskning kring demenssjukdomar och det gör mig så glad i hjärtat. Var tacksam över att jag fick dela ut blommor till de två fantastiska själar som fick pris för sina forskningsarbeten.

Det var minst sagt en ära att få vara med och arbeta med detta! Wow! Blir förbluffad på nytt varje gång över allt jag får vara med om. Tacksam är bara förnamnet!

Foto: Yanan Li

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer