Vårdfokus!

21 april, 2014
Kommentarer inaktiverade för Vårdfokus!

Var med i Vårdfokus på en intervju där jag svarar på tre frågor kring mitt stipendium 🙂

Varför får du priset?
– Jag lämnade in en idé om en internetbaserad förening, där äldrevård och demensvård kan diskuteras och belysas med vetenskapliga studier och artiklar på alla nivåer. Det ska finnas en grundkurs i demens och flera diskussionsforum, för anhöriga om att leva med demens, för vårdpersonal och även för demensdrabbade. Som vårdbiträde inom äldrevården har jag själv upplevt att det behövs en plattform där kunskap kan spridas om hur vardagen kan underlättas för människor med demens.

Vad gör dig intresserad av demensvård?
– Äldrevård är den största utmaningen för vårdsektorn framöver, om vi ser till den demografiska befolkningskurvan. Att få jobba med människor, känna att man gör skillnad och all uppskattning man får, det har gjort att jag har fastnat för det här. Man lär sig mycket också.

Vad ska du göra med prispengarna på 50 000?
– Jag har inte tänkt så långt, men det känns viktigt att de kommer till nytta i min utbildning. Jag vann också sex månaders “internship” på flera olika företag. Det första blir på ett äldreboende som heter Baldersro Plaza, som en del av min VFU.

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer