Vårdförbundet 12/3

Idag besökte jag och Gustav (som är en av projektledarna för QSNA) vårdförbundets kontor här i Stockholm.

Jag fick träffa Ulla Falk som är distriktsjuksköterska och förbundsombudsman och som berättade lite om hur organisationen fungerar. Jag fick chans att ställa frågor och Ulla undrade om jag skulle vara intresserad att delta i något av Vårdförbundets projekt under våren. I min framtida karriär som sjuksköterska kommer jag att hamna i situationer där jag väntas vara både samordnare och ”spindel i nätet”. I utvecklingen av min tandborste måste jag också vara en skicklig ledare och utvecklare. Med detta i bakhuvudet berättade jag för Ulla att jag är nyfiken på att lära mig mer om ledarskap. Ulla förstod mig och eventuellt så kommer jag få delta i deras ledarskapsprogram för chefer i vårdsektorn (!). Så roligt, och vilken erfarenhet det skulle ge mig!

Det fanns också en möjlighet att eventuellt få följa med till Bryssel och vara med när beslut för vård och omsorg tas i FN, vilket också verkar otroligt intressant. Vi får se vad det blir men oavsett känns det som att jag har en spännande vår framför mig.

Snart är det dags för prisceremonin på slottet..

//Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer