Vårdförbundet

“Queen Silvia Nursing Award bidrar till ökat fokus på sjuksköterskans unika och viktiga kompetens i vården av den äldre. Vårdförbundet vill som partner uppmuntra sjuksköterskestudenter att beskriva sitt arbete och sina förslag till utveckling inom äldrehälsa.

Vården av äldre är idag en av Sveriges viktigaste frågor eftersom andelen äldre i befolkningen ökar. Om 30 år beräknas dubbelt så många som idag vara över 80 år. Samtidigt minskar antalet sjuksköterskor med specialistutbildning. Bristen på specialistsjuksköterskor inom vård av äldre är särskilt stor”.

Sineva Ribeiro, Ordförande Vårdförbundet

Om Vårdförbundet
I Vårdförbundet samlas 110 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjusköterskor. Tillsammans utvecklar vi vården, våra arbetsvillkor och våra professioner. Ett av de övergripande målen är en varaktig värderingsförändring av våra fyra yrken.

WWW.VARDFORBUNDET.SE

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer