Vårdförbundets inspirationsdag för chefer och Vårdgalan på Hasselbacken konferens i Stockholm.

20161109_182143

Tisdag 8/11. Jag anlände med tåget till ett kallt och vintrigt Stockholm, men som den norrlänning man är så valde jag att trotsa kylan och promenera till mitt hotell ute på Djurgården. Jag checkade in och avnjöt min ensammiddag, som vid det här laget börjar bli en vana. Därefter tillbringade jag resten av kvällen framför Tv:n och det pågående presidentvalet i USA.

Inspirationsdag för chefer och ledare.
Onsdag 9/11. Oj! Ute snöade det stora lapphandskar och under natten hade det kommit ca 25-30 cm snö. Efter en god frukost så begav jag mig till Hasselbacken konferens vilket inte var det allra lättaste fast jag bara bodde på andra sidan gatan. Några plogade vägar fanns inte inom synhåll och för att ta sig upp för den branta backen mot Hasselbacken, med en översnöad trappa, fick jag hacka in klackarna på mina stövlar för att överhuvudtaget lyckas ta mig fram. Kl.09.30 var det dags för registrering och deltagarna började droppa in, tyvärr var många insnöade i tåg, på bussar och i bilar, vilket gjorde att folk dök upp lite då och då under nästan hela dagen. Alla dock på mycket gott humör trots förseningar och långa promenader på oplogade vägar och gångbanor pga. inställd kollektivtrafik.

Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro inledde dagen och moderator Lisbeth Löpare-Johansson presenterade samtliga föreläsare. Vid bordet hade jag sällskap av bl.a. Hannele Kangas från Vårdförbundet, som bjöd på många intressanta och trevliga samtal. Första föreläsaren, Parisa Zarnegar, PhD i neurovetenskap från Karolinska Institutet, pratade om hur man som chef skapar rätt inställning och attityd för att kunna förverkliga mål och visioner. Kunskap som man egentligen redan har, men som nu lyftes fram i ett annat ljus och gav en ”aha-upplevelse”. Efter detta bjöds det på lunch innan Vårdförbundets chefsspecialister, Ellen Salén Wettergren och Marianne Hiller, presenterade sig och berättade lite om deras arbete, coachning och på vilket sätt de kan vara behjälpliga att stötta chefer ute i vårt avlånga land. Vårdförbundet har ytterligare en chefsspecialist som heter Torbjörn Severin som även han skulle vara med vid presentationen, men som så många andra blev sen pga. snön. Vi deltagare fick även möjlighet att testa på lite ”snabbcoaching” för att få en inblick i hur det går till. Riktigt givande faktiskt.

20161109_141837

Vårdgala
Vårdförbundet vill genom Vårdförbundspriset belysa insatser av sina medlemmar ute i vården som på olika sätt haft framgång med personcentrerad vård inom sin verksamhet, där första priset är 250,000:- Kl. 15.00 vräkte fortfararande snön ner när Vårdgalan skulle starta. Snötäcket hade nu ökat till 40 cm och flertalet deltagare började nu fundera på om de ens skulle kunna ta sig hem under kvällen. Sineva Ribeiro öppnade årets gala innan hon lämnade över ordet till Carol Tishelman som är professor i innovativ vård vid Karolinska Institutet, som delade med sig av sina kloka tankar om framtidens vård. Därefter fick årets nominerade till Vårdförbundspriset 2016 genomföra sina ”mikroföreläsningar” för att berätta om sina förbättringsarbeten inom respektive verksamheter. Vårdgalan avslutades med mingel och prisutdelning innan det på nytt var dags att bana väg genom snömassorna ner för den branta backen, vilket gick bra trots höga klackar…

Sammanfattningsvis hade jag en mycket trevlig och givande dag tillsammans med Vårdförbundet. Hela miljön i denna fantastiska lokal, vinteridyllen utanför fönstren samt den ena tokiga berättelsen efter denna andra över vad folk råkat ut för denna snöiga dag gav dagen en extra udd. Utöver det, inspirerande föreläsare och trevliga samtal med andra deltagare samt en härlig vårdgala som avslutade dagen på bästa sätt. Som vanligt så vill jag rikta ett stort tack först och främst till Hannele som jag haft mest kontakt med under denna dag, men givetvis vill jag även passa på att tacka alla andra som var där från Vårdförbundet, föreläsare, nominerade till Vårdförbundspriset, Vårdförbundets chefsspecialister samt alla deltagare som bjöd på intressanta samtal och goa skratt.

Tack!

 

/Pernilla

20161109_182405

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer