Vårdgalan och inspirationsdag för ledare och chefer

16 november, 2018
Kommentarer inaktiverade för Vårdgalan och inspirationsdag för ledare och chefer

Förra fredagen deltog jag i vårdförbundets inspirationsdag för ledare och chefer. En givande dag där jag deltog i föreläsningar som “Kan en av orsakerna till vårdkrisen vara brister i etisk kompetens hos politiker och ledning?” av Erica Falkenström och ”Ett värdefullt ledarskap” av Mia Hultman. Även om jag inte arbetar som chef så var det intressant att ta del av dagen och få lite ny infallsvinkel kring vården och dess ledarskap. Det bjöds på fika och en härlig lunch och på eftermiddagen svirade lokalen om till en härlig gala!

Vårdgalan finns till för att hylla sjuksköterskor som bedrivit egna framgångsrika projekt inom vården som gynnar ett personcentrerat förhållningssätt till patienten. Vinnarna av Vårdförbundspriset 2018, Karin Östling och Maria Haraldson från Sunderby sjukhus i Norrbotten, hade med patienten i centrum har de byggt upp sitt projekt som riktar sig till patienter med hjärtsvikt och hur man som sjuksköterska kan involvera patienten i sin behandling så att den passar dennes livsstil och behov. Riktigt inspirerande idé tycker jag och hela dagen gav mig ny och härlig motivation i min numera vardag som sjuksköterska.

Idag väntar frukostmöte med QSNA’s partner Nordnet, glöm inte att skicka in era idéer innan sökportalen stänger nu!

Kram Rebecca

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer