top of page
Yanan_Li_220901_0597_edited.png

PRESS

Honouring a Decade of Nursing Excellence

Queen Silvia Nursing Award (QSNA) grundades av Swedish Care International och Forum for Elderly Care 2012 för att fira Hennes Majestäts långvariga engagemang och påverkansarbete för äldre personer och demensvård av hög kvalitet.


Hennes Majestät har öppet delat Hennes resa som vårdare till sin mor som levde med en demensdiagnos. Målet med Queen Silvia Nursing Award är att lyfta fram sjuksköterskors röster och inflytande i samhället, betona behovet av skickliga sjuksköterskor inom äldre- och demensvården, och samtidigt ge intressenter som stödjer sjuksköterskeyrkets framtid en röst. QSNA tar emot ansökningar från både sjuksköterskor, undersköterskor och studerande inom båda disciplinerna i Sverige och Finland.


Queen Silvia Nursing Award är också tillgängligt för sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter i Polen, Tyskland, Litauen, USA och Brasilien. Vinnare av Queen Silvia Nursing Award får ett kontantpris på 60 000 kronor, tillsammans med internationella lärande- och nätverksmöjligheter.


Vinnarna kommer att samlas i Stockholm i maj 2023 för att delta i tioårsjubileumet, inklusive huvudceremonin där de personligen kommer att ta emot sina diplom av Drottning Silvia.


QSNA har stöd av HM Drottning Silvia.

 


 

Queen Silvia Nursing Award in the news

Honoring
News

Queen Silvia Nursing Award Media Assets

Media asses
bottom of page